Wij richten ons op de civiele en bestuursrechtelijke praktijk

Adelmeijer Hoyng Advocaten is een van de grotere advocatenkantoren in Limburg en richt zich op de civiele en bestuursrechtelijke praktijk. Het kantoor heeft ruime ervaring op het gebied van onder meer ondernemingsrecht, contractenrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, huurrecht, onroerend goed-recht, bouwrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht, verzekeringsrecht, gezondheidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en het recht van de intellectuele eigendom.

Voor ondernemingen, overheden en instellingen

Wij richten ons met name op (MKB en grotere) ondernemingen, (semi-) overheden en instellingen, zowel in de profit als in de non-profit sector. Ook staan wij regelmatig particulieren bij.


Vestigingen

Maastricht en Roermond

Onze mensen

Expertise en samenwerking

Specialisaties

Gericht op ondernemingen, overheden en instellingen

Recent nieuws van Adelmeijer Hoyng Advocaten

Recente nieuwsberichten

Autoriteit Persoonsgegevens: ''Facebook schendt privacy''

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop Facebook gebruik maakt van de informatie die wij op Facebook plaatsen. De conclusie is dat Facebook in bepaalde gevallen privacy schendt.


Vervangende schadevergoeding

Wanneer kan een vordering tot nakoming van een verplichting worden omgezet in schadevergoeding?


Novatie (schuldvernieuwing)

Wat zijn de gevolgen van een voorlopige afspraak tijdens een geschil of procedure?


“De bank heeft de stekker eruit getrokken…”

Deze hartenkreet wordt wel vaker geslaakt kort nadat een ondernemer zijn eigen faillissement heeft moeten aanvragen. Het opzeggen van een krediet leidt doorgaans immers tot faillissement. En dat leidt dan vaker tot de vraag: “Mocht de bank die ingrijpende stap wel zetten?”


Abonneren op onze Nieuwsupdate